Home > Recepten

Gehaktballen met amandelen en fijne pâtésaus

1 snee bruinbrood

1 snee roggebrood

1 snee ontbijtkoek

1 ei

1,5 kop melk

500 g rundergehakt

1 lepel gehaktkruiden

1 flinke theelepel Franse mosterd

tijm

zout

peper

100 g gemalen amandelen

bloem

boter

2 uien

1 flinke plak fijne pâté

1 blikje tomatenpuree

1 teentje knoflook

cognac

125 ml slagroom

paprikapoeder

peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Libelle

Bereiding

Meng brood, roggebrood, ontbijtkoek (allen fijngemaakt), ei en melk en kneed door het gehakt met de gehaktkruiden, mosterd, tijm, zout en peper. Dan de amandelen erdoor en ballen vormen, rol door het bloem en bak op laag vuur gaar.

Saus: snipper de uien licht in de boter, prak de pâté erdoor, voeg tomatenpuree en knoflook toe. breng op smaak met zout, peper, cognac en genoeg slagroom om een gebonden saus te krijgen.

Schenk voor opdienen de saus over de ballen en bestrooi met paprikapoeder en peterselie.