Gehaktballetjes in roomsaus met dille |
|
250 g gehakt halfomhalf 1 fijngesneden ui zout peper 0,33 theelepel tijm 0,33 theelepel majoraan of oregano 0,33 theelepel nootmuskaat 125 ml water kruim van 3 sneetjes brood 2 lepels bloem voor de saus 2 lepels boter voor de saus 375 ml runderbouillon voor de saus 2 lepels dille voor de saus 125 ml slagroom of halfroom voor de saus paprikapoeder dille of peterselie De slagroom kan vervangen worden door 125 ml zure room of yoghurt, laat de saus dan niet meer koken. |
|
BereidingVerhit de grill. Meng gehakt, zout, ui, peper, tijm, majoraan, nootmuskaat, broodkruim en water, vorm balletjes van 5 cm en leg 1 cm van elkaar in een ingevette braadslee. Rooster ze op 10 cm onder de grill in 4 minuten per kant lichtbruin.Smelt voor de saus de boter en maak met de bloem een roux. Pruttel al roerend 2-3 minuten. Roer langzaam de bouillon erbij en laat 3-4 minuten zachtjes koken tot het gebonden is. Leg de balletjes erin. Roer de dille erdoor en draai het vuur helemaal laag. Sudder afgedekt 15 minuten en schep af en toe wat saus over de balletjes. Roer de room erdoor tot de saus glad is. Serveer bestrooid met wat paprikapoeder en dille. NotitiesAls de balletjes kleiner worden gemaakt kunnen ze als borrelhapje worden gegeven. |
Home > Recepten