Home > Recepten

Gehaktballetjes in yoghurtsaus

400 g rundergehakt

1 ei

3 a 4 lepels paneermeel

zout

peper

nootmuskaat

2 lepels gehakte groene kruiden

100 g champignons

1 theelepel citroensap

40 g boter

1 lepel bloem

250 ml volle yoghurt op kamertemp
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Libelle

Bereiding

Maak het gehakt aan met zout, peper, nootmuskaat, ei, paneermeel en de helft van de groene kruiden. Maak knikkergrote balletjes.

Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap.

Bak de balletjes bruin in de boter, draai het vuur laag en doe de champignons erbij.

Doe 1½ dl warm water erbij en sudder gaar in 8-10 minuten.

Roer de bloem met de yoghurt glad en schenk al roerend over de balletjes. Verwarm zachtjes tot de saus gebonden is. Breng op smaak met de rest van de kruiden, zout en peper.