Gehaktballetjes in yoghurtsaus |
|
400 g rundergehakt 1 ei 3 a 4 lepels paneermeel zout peper nootmuskaat 2 lepels gehakte groene kruiden 100 g champignons 1 theelepel citroensap 40 g boter 1 lepel bloem 250 ml volle yoghurt op kamertemp |
|
BereidingMaak het gehakt aan met zout, peper, nootmuskaat, ei, paneermeel en de helft van de groene kruiden. Maak knikkergrote balletjes.Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap. Bak de balletjes bruin in de boter, draai het vuur laag en doe de champignons erbij. Doe 1½ dl warm water erbij en sudder gaar in 8-10 minuten. Roer de bloem met de yoghurt glad en schenk al roerend over de balletjes. Verwarm zachtjes tot de saus gebonden is. Breng op smaak met de rest van de kruiden, zout en peper. |
Home > Recepten