Home > Recepten

Wonton, gekookt

150 g patentbloem

125 g gehakt gaar kippenvlees

125 g gehakte garnalen

2 gehakte sjalotjes

6 gehakte waterkastanjes

1 ei

2 a 3 lepels sojasaus

peper

bloem

1 l kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Garnalengerechten; Dimsum; Chinees
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Maak een deegbal van bloem, zout en water: maak een kuiltje in het bloem, giet er 1 dl koud water in, roer vanuit het midden en druppel er water bij tot alle bloem is opgenomen en er een stevig deeg ontstaat. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Meng kippenvlees, garnalen, sojasaus en waterkastanjes.

Klop het ei los met 1 lepel water, zet 3 lepels ei apart. Roer de rest door het gehakt tot het smeuig maar stevig is. Naar smaak sojasaus, peper en zout toevoegen.

Bestuif het werkvlak met bloem, rol het deeg dun uit en snij of rader er 16-20 lapjes uit van 8 x 8 cm. Schep op elk lapje wat mengsel. Bestrijk de randen met ei, sla de lapjes diagonaal dicht en druk de randen stevig aan.

Breng de bouillon aan de kook en doe daarin zoveel wontons dat het nog blijft koken.

Als de pakketjes boven komen drijven, eruit halen (dan zijn ze gaar).

Serveren met sojasaus.

Notities

Lekker met sojasaus.

Gegeten op 25-11-2000