Home > Recepten

Beef-tea (tisane de boeuf) et gelée de viande

Voor 1/2 l sterke rundvleesbouillon:

1250 g rundvlees van de achterbout, zonder vet



voor de gelei:

200 g kalfsschenkelvlees
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Escoffier

Bereiding

Hak het rundvlees fijn, doe in een schotel en meng geleidelijk met 1,5 dl zuiver water waarbij dit water opgenomen moet worden.

Voeg wat zout toe.

Schep over in een hermetisch sluitende pan en doe die in een grotere pan, bedek het geheel met koud water, breng aan de kook en laat 3 uur trekken, vul af en toe aan met wat kokend water.

Laat het water afkoelen tot de pan lauw is en haal de pan eruit, zeef de inhoud.



Voor de vleesgelei: voeg ook nog 200 g geblancheerd kalfsschenkelvlees in blokjes toe, doe na het zeven de gelei in kopjes en laat stollen.

Notities

'Voor zieken'