Rundvlees, gemarineerd stoof- |
|
600 g fijne riblappen zout peper 5 geplette peperkorrels 5 geplette jeneverbessen 1 lepel peterselie 1 lepel selderij 2 blaadjes laurier stukje winterwortel in reepjes 1 ui in dunne ringen 2.5 dl droge witte wijn 2 lepels azijn 50 g boter 1/2 lepel maïzena |
|
BereidingWrijf het vlees met zout en peper in.Maak van de rest van de ingredienten (behalve boter en maïzena) een marinade en marineer het vlees 1 dag op een koele plaats. Keer af en toe. Haal het vlees uit de marinade, dep droog en schroei snel dicht in de boter. Draai het vuur laag en schenk de iets verwarmde marinade erbij en genoeg lauw water om het vlees net onder te zetten. Laat 3 uur stoven. Eventueel de jus binden met losgeroerde maïzena. NotitiesLekker met rode kool met appeltjes en aardappel |
Home > Recepten