Home > Recepten

Rundvlees, gemarineerd stoof-

600 g fijne riblappen

zout

peper

5 geplette peperkorrels

5 geplette jeneverbessen

1 lepel peterselie

1 lepel selderij

2 blaadjes laurier

stukje winterwortel in reepjes

1 ui in dunne ringen

2.5 dl droge witte wijn

2 lepels azijn

50 g boter

1/2 lepel maïzena
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Marinades
  • Bron: Libelle

Bereiding

Wrijf het vlees met zout en peper in.

Maak van de rest van de ingredienten (behalve boter en maïzena) een marinade en marineer het vlees 1 dag op een koele plaats. Keer af en toe.

Haal het vlees uit de marinade, dep droog en schroei snel dicht in de boter. Draai het vuur laag en schenk de iets verwarmde marinade erbij en genoeg lauw water om het vlees net onder te zetten. Laat 3 uur stoven.

Eventueel de jus binden met losgeroerde maïzena.

Notities

Lekker met rode kool met appeltjes en aardappel