Home > Recepten

Biefstuk, gemarineerd

2 lepels olie

1 fijngesneden ui

2 teentjes knoflook

1 lepel peterselie

1 lepel bruine basterdsuiker

1,5 theelepel djahé

1,5 theelepel pimentpoeder

250 ml runderbouillon

75 ml sojasaus

3 lepels rode wijnazijn

1 kg runderlende of haasbiefstuk aan 1 stuk



Kies vlees aan één stuk, 2-3 cm dik.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Marinades
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Verhit de olie op halfhoog vuur en smoor de ui in 5 minuten glazig.

Voeg alles behalve het vlees erbij en breng aan de kook, laat weer afkoelen.

Leg het vlees in een glazen schaal die net past en giet de marinade erover, dek af met plasticfolie en marineer 12-24 uur in de koelkast.

Leg op een schaal, laat op kamertemp komen en gooi de marinade weg.

Grill het vlees 1½ -2 minuten (rood), 2-3 minuten (medium) of 3-4 minuten (welldone) op 8-10 cm van de grill.

Laat 5 minuten rusten en snij schuin in plakken van 1 cm.

Notities

Lekker met aardappels in knoflook en rozemarijn gebakken.

Kan zowel warm als koud worden gegeten.