Kip, gemarineerd, van de barbecue |
|
1 braadkip van 1 a 1.2 kg 4 lepels slaolie 2 lepels geurige azijn 2 lepels droge witte wijn sap van 1 sinaasappel 1 theelepel dragonpoeder 1 theelepel djahe 1 theelepel suiker peper 50 g zachte boter zout |
|
BereidingSnij de kip overlangs en overdwars in 4 of meer stukken.Klop de olie met de azijn, wijn en sinaasappelsap. Neem wat van het mengsel en maak met de dragon, djahe, suiker en peper een papje, roer dit door de rest van het oliemengsel. Leg de kip in een hoge smalle kom, giet de marinade erin en marineer de kip 3-4 uur op een koele plek, maar niet in de koelkast. Keer af en toe. Dep de kip droog met keukenpapier, leg op het rooster en rooster, bestrijk telkens met de boter. Pas als het vlees gaar en gekleurd is met zout bestrooien. |
Home > Recepten