Home > Recepten

Varkenskrabbetjes, gemarineerd 1 van de barbecue

1,5 kg krabbetjes in 4 stukken

2 lepels zonnebloemolie

1 gesnipperd ui

3 teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree 68 g

3 lepels citroensap

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel peper

4 lepels lichte sojasaus

2 lepels bruine suiker

1 dl kipbouillon

2 lepels worcestersaus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Marinades; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingredienten toe. Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal. Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.

Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant. Bestrijk ze met de marinade. Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.

Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.

Notities

Lekker met pittige pruimensaus.