Rosbief met 2 sauzen, gemarineerd |
|
1/2 l droge witte wijn 2 gesnipperde sjalotjes 2 worteltjes in plakjes 2 laurierblaadjes 8 peperkorrels 1 kg rosbief aan één stuk mosterd 40 g boter 125 ml crème fraîche voor mosterdsaus 125 ml slasaus voor mosterdsaus mosterd voor mosterdsaus zout voor mosterdsaus peper voor mosterdsaus 125 ml zure room voor mierikswortelsaus mierikswortelpuree voor mierikswortelsaus zou voor mierikswortelsaus peper voor mierikswortelsaus |
|
BereidingBreng de wijn met sjalot, worteltjes, laurier en peperkorrels aan de kook, laat 10 minuten trekken en dan afkoelen.Wrijf de biefstuk met mosterd in, leg in een passende schaal, schenk de marinade erover en bedek met folie. Marineer een dag in de koelkast, keer af en toe. Maak de sauzen door de ingredienten daarvoor door elkaar en kloppen. Dep het vlees droog, bak in de boter rondom bruin. Giet 1 dl gezeefd marinadevocht erbij en laat het vlees ca.25 minuten zachtjes rosé worden. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Serveren met de sauzen. |
Home > Recepten