Home > Recepten

Rosbief met 2 sauzen, gemarineerd

1/2 l droge witte wijn

2 gesnipperde sjalotjes

2 worteltjes in plakjes

2 laurierblaadjes

8 peperkorrels

1 kg rosbief aan één stuk

mosterd

40 g boter

125 ml crème fraîche voor mosterdsaus

125 ml slasaus voor mosterdsaus

mosterd voor mosterdsaus

zout voor mosterdsaus

peper voor mosterdsaus

125 ml zure room voor mierikswortelsaus

mierikswortelpuree voor mierikswortelsaus

zou voor mierikswortelsaus

peper voor mierikswortelsaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Marinades
  • Bereidingstijd: 1 dag marineren
  • Bron: Libelle

Bereiding

Breng de wijn met sjalot, worteltjes, laurier en peperkorrels aan de kook, laat 10 minuten trekken en dan afkoelen.

Wrijf de biefstuk met mosterd in, leg in een passende schaal, schenk de marinade erover en bedek met folie.

Marineer een dag in de koelkast, keer af en toe.



Maak de sauzen door de ingredienten daarvoor door elkaar en kloppen.

Dep het vlees droog, bak in de boter rondom bruin.

Giet 1 dl gezeefd marinadevocht erbij en laat het vlees ca.25 minuten zachtjes rosé worden.

Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Serveren met de sauzen.