Rosbief met notensaus, gemarineerd |
|
1 sjalotje 2 tenen knoflook 5 takjes peterselie 1 theelepel zout peper 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden 1 theelepel citroenrasp Baukje 2,5 dl rode wijn 4 lepels olijfolie 500 g rosbief 45 g walnoten 45 g witte amandelen 50 g boter 125 ml slagroom |
|
BereidingSnipper de sjalot en doe in een kom. Pers de knoflook erboven, knip de peterselie erover, doe de zout, peper, Italiaanse kruiden, citroenrasp, 3 lepels olie en de wijn erbij. Marineer de rosbief er minstens 3 uur in. Keer af en toe.Maal de noten fijn, Verhit 1 lepel olie, neem de rosbief uit de marinade en dep droog. Bak in 10 minuten rondom bruin en in 30 minuten rosé laten sudderen. Keer regelmatig. Kook de marinade tot de helft in. Doe de rosbief op een plank, bedek met alufolie en laat 10 minuten rusten. Zeef de marinade boven het braadvocht, roer de noten en de slagroom erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de goede dikte. Snij de rosbief in dunne plakken en leg op een warme schaal. Doe er wat saus bij, serveer de rest van de saus apart erbij. NotitiesLekker met sperziebonen en lintmacaroni |
Home > Recepten