Home > Recepten

Spareribs, gemarineerd 1 (ook voor barbecue)

2 kg spareribs

6 lepels limoensap

6 lepels sinaasappelsap

2 lepels sinaasappelmarmelade

1/2 lepel olie

2 lepels ketjap

1.5 theelepels ketjap

3 teentjes knoflook

1.5 theelepel djahe

¾ theelepels scherpe rode pepersaus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Marinades; Barbecue
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Leg de spareribs in een grote pan met zoveel water dat ze net bedekt zijn. Breng op hoog vuur aan de kook en laat dan op laag vuur 10 minuten sudderen. Giet de spareribs af en zet ze opzij.

Klop in een schaaltje limoen- en sinaasappelsap, marmelade, olie, 2 lepels ketjap, knoflook, gemberwortel en rode pepersaus door elkaar. Doe de spareribs, als ze tot kamertemp zijn afgekoeld, erin en marineer 12-24 uur in de koelkast, keer ze regelmatig.

BARBECUE-EN: bewaar de marinade. Rooster ze 7,5-10 cm boven het vuur en bestrijk regelmatig met marinade. Reken 10 minuten per kant.

OVEN: verwarm voor op 200°. Leg de spareribs in een braadslee en bestrijk tijdens het bakken regelmatig met de marinade. Keer na 20 minuten.

Notities

epofte zoete aardappels en komkommersalade