Home > Recepten

Varkenskotelet, gemarineerd voor de barbecue

2 sjalotjes

2 dl olie

2 lepels sojasaus

2 lepels vloeibare honing

10 druppels tabasco

2 tenen knoflook

4 koteletten

1 ananas

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Marinades; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de marinade. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Vermeng de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco en een snuifje zout.

Pers er de teentjes knoflook over en meng alles goed.

Leg de koteletten in een schaal en overgiet ze met de marinade.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren. Keer het regelmatig om.

Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.

Haal de koteletten uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze op de barbecue gaar.

Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.

Notities

Lekker met wilde of basmatirijst