Fricadeau in tomaten-champignonsaus, gestoofd |
|
600 g varkensvfricadeau 2 lepels paprikapoeder 250 g fijne champignons 50 g boter 400 g gepelde tomaten uit blik 1 theelepel rozemarijn 1 theelepel tijm 1 vleesbouillonblokje 1 dl droge witte wijn 1 teentje knoflook |
|
BereidingWrijf het vlees in met paprikapoeder.Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees in 10 minuten rondom bruin. Schep op een bord. Bak de champignons zachtjes 3 minuten in het bakvet. Voeg tomaten met vocht, rozemarijn, tijm, bouillonblokje en wijn toe, pers de knoflook erboven uit. Breng al roerend aan de kook. Doe het vlees weer in de pan en stoof 1.5 uur zachtjes gaar, af en toe keren. Leg het vlees op een plank en snij in plakken. Doe de helft van het vlees terug in de pan (de rest wordt de volgende dag voor een ander gerecht gebruikt). Verwarm het vlees in de saus. NotitiesLekker met broccoli en gebakken aardappelpartjes |
Home > Recepten