Home > Recepten

Runderrollade, gevuld

1 platte runderlap van 750 g

2 teentjes knoflook

zout

peper

1 theelepel oregano

250 g verse spinazie

2 worteltjes grofgeraspt

1 hardgekookt ei in dunne plakjes

1,5 dl bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop het vlees zo plat mogelijk uit, bestrijk het met de uitgeperste teentjes knoflook en bestrooi het met wat zout, peper en oregano.

Verdeel de blaadjes spinazie over het vlees en bestrooi ze met de geraspte wortel.

Dek het geheel af met de plakjes ei.

Rol het gevulde vlees op en bind de rollade vast met keukengaren.

Doe de rollade in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rollade ± 2 uur zachtjes sudderen tot hij gaar is.

Neem de rollade uit de pan, verwijder het keukengaren en snijd hem in niet al te dunne plakken.

Leg de plakken rollade op een schaal en schenk er wat van het stoofvocht over.

Ook kan de rollade koud worden geserveerd. Laat hem in dat geval afkoelen in het stoofvocht en snijd hem daarna in plakken.