Home > Recepten

Rosbief met kruidennoedels, gezouten

2 kg gezouten rosbief

1 laurierblad

bouquet garni van tijm en peterselie

6 peperkorrels

1 ui

kruidnagels

7 ons wortelen

7 ons meiraapjes

450 g sjalotjes

115 g zelfrijzend bakmeel

115 g broodkruim

115 g geraspt niervet

2 a 3 lepels kruiden voor de noedels

2 eieren even geklutst

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Deegwaren
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 3-4 dagen zouten.
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Besteek het ui met kruidnagels.

Schrap de wortelen, snij in stukken van 4 cm.

Schil de raapjes en snij in stukken.

Schil de sjalotjes.

Leg het vlees in een grote pan, bedek met water, breng langzaam aan de kook en schuim regelmatig af.

Doe het bouquet garni erbij, de peperkorrels en ui met kruidnagelen.

Zet de deksel schuin op de pan en sudder 1¼ uur.

Maak de noedels: meng meel, broodkruim, niervet, gesneden kruiden, ei, zout en peper, maak er evengrote balletjes van.

Haal bouquet garni en ui uit de pan, schuim af.

Doe wortels, raapjes en sjalot in de pan, breng aan de kook en sudder enkele minuten.

Doe dan voorzichtig de noedels in de pan. Ze zullen eerst zinken, maar drijven als ze klaar zijn. Kook onder een deksel 40 minuten, de noedels zullen dan licht en donzig zijn.

Schep voor het serveren de noedels voorzichtig uit de pan en leg op een vleesplank. Schep het vlees ernaast.

Schep de groenten in een schaal.

Schep het vet van het vocht alvorens het vocht bij het vlees op te dienen.