Hamballetjes in sinaasappelsaus |
|
2 eieren 200 g gemalen gekookte ham 350 g varkensgehakt 1 fijngesneden ui kruim van 1 sneetje witbrood 1/5 theelepel sinaasappelrasp 2 lepels olie 1/4 l sinaasappelsap ¾ dl rode wijnazijn 2 lepels appelgelei of sinaasappelmarmelade 1 lepel maïzena 1/2 lepel worcestersaus 1.5 theelepel mosterdpoeder sinaasappelschijfjes |
|
BereidingKlop de eieren los, meng met de hand ham, gehakt, ui, broodkruim en sinaasappelrasp door en maak balletjes van 2½ cm.Verhit de olie en bak de balletjes in 5-8 minuten bruin en gaar, regelmatig keren. Schep in een met keukenpapier beklede schaal. Klop in een kommetje sinaasappelsap, wijnazijn, appelgelei, maïzena, Worcestersaus en mosterdpoeder, de maïzena moet goed zijn opgenomen. Doe de balletjes in een braadpan, giet de saus erover en breng op halfhoog vuur aan de kook, dan op laag vuur 5-10 minuten laten sudderen. Doe balletjes en saus in een warme schaal en garneer met sinaasappelschijfjes. |
Home > Recepten