Home > Recepten

Spareribs 5 van de barbecue, Hawaiiaanse

2,5 kg spareribs

1 citroen

4 takjes peterselie

oregano

4 teentjes knoflook

1/4 theelepel peper

1 theelepel gemberwortel

2 lepels sojasaus

2 lepels droge sherry

1,5 lepel honing

1,5 lepel vijfkruidenpoeder

4 lepels Amerikaanse chilisaus

4 lepels arachidisolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Hawaii
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de ribbetjes in een grote braadpan onder koud water en voeg de citroen, de peterselie en de oregano toe.

Breng het aan de kook en laat de spareribs, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten koken.

Laat ze uitlekken en leg ze in een ondiepe schaal.

Roer in een kom de knoflook met de peper, de geraspte gember, de sojasaus, de sherry, de honing, het 5-kruidenpoeder, de chilisaus en de olie goed door elkaar.

Giet dit mengsel over de ribbetjes en laat ze afgedekt 1 uur marineren.

Verwarm de grill of barbecue voor en rooster de ribbetjes op matig vuur mooi bruin en krokant.

Bedruip ze regelmatig met de marinade.