Home > Recepten

How Yu Niu Rou 2 (Chinese biefstuk in oestersaus)

500 g biefstuk

1 theelepel zout

1 theelepel peper

1 lepel olie

1 lepel ketjap

2 lepels droge sherry

maïzena

1 gesnipperd ui

gemberwortel

6 oesters

2 lepels oestersaus

2 theelepels maïzena

3 lepels koude kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Chinees

Bereiding

Snij 500 g biefstuk in zeer kleine dunne plakjes. Meng 1 theel. zout, 1 theel. peper, 1 lepel olie, 1 lepel ketjap en 2 lepels droge sherry en marineer de biefstuk 1 uur. Uitlekken en bestuiven met maïzena.

Fruit 1 gesnipperd ui en gemberwortel 30 seconden in olie, haal ze eruit en bak de biefstuk en 6 oesters 30 seconden, doe er 2 lepels oestersaus bij en sudder 1 minuut.

Los 2 theel. maïzena op in 3 lepels koude kippenbouillon en roer erdoor, sudder nog 1 minuut.