Fricadeau met venkelsaus, Italiaanse |
|
125 g mozzarella = 1 bolletje 750 g varkensfricadeau aan 1 stuk 100 g rode pesto AH 1 zakje verse basilicum 1 bakje venkelrauwkost AH 2 lepels droge witte vermouth 125 ml slagroom |
|
BereidingSnij de Mozzarella in plakjes, halveer ze en laat in een zeef uitlekken.Snij het vlees aan de bovenkant in de lengte driemaal 3 cm in. Bestrijk het vlees met de pesto, ook de inkepingen, en stop de Mozzarella en basilicum in de inkepingen. Doe de venkelrauwkost in de braadzak, leg de zak op één kant in de ovenschaal en sprenkel de vermouth over de rauwkost. Leg de fricadeau erop en sluit de zak af. Prik enkele gaatjes in de zak. Verwarm de oven voor op 200° en laat de fricadeau in 50 minuten bruin en net gaar worden. Leg het vlees op een plank en laat 10 miunuten rusten. Doe venkel met braadvocht in de pan, voeg de slagroom toe en breng aan de kook, kook in tot een lichtgebonden saus. Snij het vlees in plakjes en leg op 4 borden, schep de saus erover. NotitiesLekker met pasta en groene saladeBenodigdhedenovenschaal van 20 x 30 cm, braadzak (25 x 40 cm) met bindertje |
Home > Recepten