Home > Recepten

Kalfsschnitzelrolletjes, Italiaanse

4 platgeslagen kalfsschnitzels a 100 g

4 plakken Parmaham

1 bosje basilicum

1 mozzarella

cocktailprikkers

peper
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Jacco Konijn

Bereiding

Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en wrijf dit enigszins in. Leg de schnitzels plat op een plank en leg op elke schnitzel een plak parmaham.

Leg op de parmaham een aantal (4 of 5) blaadjes basilicum (geheel bedekken). Rol de schnitzels voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met in elke schnitzel 2 cocktailprikkers. Knip de uitstekende cocktailprikkers af bij het vlees, zodat ze nog omgedraaid kunnen worden in de pan.

Bak de schnitzels in 10 minuten in de olijfolie aan als kanten bruin en gaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de schnitzels in een ovenschaal en leg op elke schnitzel een plak mozzarellakaas. Bestrooi de kaas met een beetje peper en evt. (naar smaak) wat zout. gratineer in de oven gedurende 10 a 15 minuten.

Notities

Zelf bedacht in een opwelling van creativiteit: Kalfsschnitzelrolletje op z'n italiaans. chique wel, al zeg ik het zelf.

Lekker met tortellini en een milde tomatensaus.