Varkenskarbonades uit Freiburg |
|
4 karbonades a 225 g 1 lepel mosterd 6 lepels bloem 50 g boter 1 zeer fijngesnipperd ui 2 lepels tomatenpuree marjoleinpoeder peper 1 theelepel zout 1.5 dl droge witte wijn aroma of worcestersaus 4 plakjes gruyère paprikapoeder |
|
BereidingBestrijk het vlees met mosterd en wentel door de bloem.Bestrijk een ovenschaal met 20 g boter en leg het vlees er naast elkaar in. Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en fruit het ui langzaam goudgeel. Doe tomatenpuree, marjolein, peper, zout, wijn en aroma erbij. Laat 3-4 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de uiensaus over het vlees en doe in de oven. Leg na 25 minuten op elke karbonade een plak kaas. Laat het vlees verder goed gaarworden en de kaas smelten en enigszins kleuren. Neem uit de oven en bestrooi met paprikapoeder. |
Home > Recepten