Home > Recepten

Varkenskarbonades uit Freiburg

4 karbonades a 225 g

1 lepel mosterd

6 lepels bloem

50 g boter

1 zeer fijngesnipperd ui

2 lepels tomatenpuree

marjoleinpoeder

peper

1 theelepel zout

1.5 dl droge witte wijn

aroma of worcestersaus

4 plakjes gruyère

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Duits (Freiburg)
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Bestrijk het vlees met mosterd en wentel door de bloem.

Bestrijk een ovenschaal met 20 g boter en leg het vlees er naast elkaar in.

Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en fruit het ui langzaam goudgeel. Doe tomatenpuree, marjolein, peper, zout, wijn en aroma erbij. Laat 3-4 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de uiensaus over het vlees en doe in de oven. Leg na 25 minuten op elke karbonade een plak kaas. Laat het vlees verder goed gaarworden en de kaas smelten en enigszins kleuren.

Neem uit de oven en bestrooi met paprikapoeder.