Home > Recepten

Varkenskarbonades in ketjap-gembersaus

1,5 dl ketjap manis

1 eetlepel gemberpoeder

zout

peper

4 ribkarbonades

1 ui

1 schijfje gemberwortel

50 g boter

4 eetlepels gembersiroop

1 eetlepel citroensap

maïzena
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Oosters
  • Bereidingstijd: 1 uur marineren, 30 minuten bereiden
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Roer in een grote kom een marinade van 100 ml ketjap, het gemberpoeder, zout en peper. Wentel de karbonades erdoor en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast marineren.





Pel en snipper de ui. Schil de gemberwortel.

Neem de karbonades uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur bruin. Laat de ui en de gemberwortel even meebakken.

Neem het vlees uit de pan. Voeg de gembersiroop, de rest van de ketjap, het citroensap en 1/2 dl water aan het bakvet toe. Leg het vlees in de saus en stoof het geheel met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Keer het vlees regelmatig.

Leg de karbonades op vier voorverwarmde borden. Verwijder de gemberwortel en bind de saus eventueel met maïzena. Schenk de saus over het vlees.

Notities

Lekker met rijst en gestoofde paksoi