Home > Recepten

Tsu So (roodgekleurd geroosterd varkensvlees)

500 g varkensvlees aan 1 stuk

1 lepel sesamolie

1 teentje knoflook voor de marinade

1 cm gemberwortel voor de marinade

1 lepel hoisinsaus voor de marinade

1 lepel heldere zoute sojasaus voor marinade

1 lepel bruine suiker voor marinade

3 a 4 blaadjes chinese kool

2 takjes lente-ui met groen

2 worteltjes

1/4 komkommer
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees

Bereiding

Marineer het vlees (heel laten!) 2 uur in de marinade.

Verwarm de oven voor op 220°, zet er een bakje in om het braadvocht op te vangen. Bestrijk met sesamolie en bak 10 minuten, zet de oven dan op 180° en rooster nog 30 minuten.

Leg de koolblaadjes op een schaal. Snij de uitjes schuin, snij de worteltjes in schuine plakjes.

Was de komkommer en trek met de vork lange strepen op de schil, snij dan dunne plakjes en leg alles op de kool.

Laat het vlees even staan als het gaar is, snij dan diagonaal en leg trapsgewijs op de garnering. Meteen serveren.