Home > Recepten

Kip met ananas op traditionele wijze

1 citroen

4 kippenbouten

zout

peper

1 ui

1 teen knoflook

1 rode spaanse peper

3 lepels olijfolie

1 blik tomatenblokjes

3 lepels blanke rozijnen

1 theelepel oregano

1/2 kipbouillonblokje

1 blik ananasstukjes op eigen sap 227 g

rum
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Caribisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Boen de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.

Bestrooi de kippebouten met zout en peper, besprenkel ze met het citroensap en zet de kip ± 30 minuten in de koelkast.

Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.

Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.

Verhit de olie in een (hapjes)pan, bak de kippebouten in ± 5 minuten rondom bruin en leg ze op een bord.

Fruit in het bakvet de ui en de knoflook in ± 2 minuten zachtjes glazig en roer de tomatenblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano erdoor.

Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg 2 dl water toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook.

Leg de kippebouten in de saus en laat ze afgedekt in ± 45 minuten zachtjes gaar stoven.

Schep de ananas met het sap en de rum door de kip en warm die nog ± 5 minuten zachtjes mee.

Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met rijst en komkommersla