Kip met geitenkaas |
|
1 braadkip olie paprikapoeder peper zout nootmuskaat geitenkaas 2 grote aardappels met schil sperziebonen 2 tomaten 6 stronken witlof boter 2 porties geitenkaas van Saeftinge droge wijn room Gebruik geitenkaas uit het Verdronken Land van Saefthinge, dat lijkt overigens op Franse Crottin de Chavignol. |
|
BereidingSmeer de kip in met olie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bak aan en stoof gaar.Kook de aardappels in de schil en lepel voorzichtig het kruim eruit, meng met wat boter en peper, zout, nootmuskaat en geitenkaas. Lepel weer in de schil. Kook sperziebonen en de witlof gaar. Gebruik het braadvocht van de kip. Smelt de Saeftinge-kaas erin en roer de wijn erdoor. Voeg de room toe en kook in. Schep over de aardappels en de kip. NotitiesLekker met trappist of stevige wijn.Van Edith van Thorenburg uit Steendorp. |
Home > Recepten