Rundvlees met pinda's, knapperig |
|
1 lepel arachide-olie 1.5 lepel knoflook 1 lepel gemberwortel 3 lepels bosui in ringetjes 500 g rundergehakt 3 lepels gele-sojabonensaus 1 lepel bonenpasta met chili 1.5 lepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry 1 lepel donkere sojasaus 1.5 theelepel zout 1 theelepel peper 3 theelepels suiker 3 lepels kippenbouillon 50 g grofgehakte geroosterde pinda's 3 lepels grofgesneden bosui |
|
BereidingVerhit de wok op hoog vuur, giet de olie erin en roerbak als de olie gaat walmen de knoflook, gemberwortel en bosui 15 seconden.Doe het gehakt erbij, maak goed los en roerbak 2 minuten tot de roze kleur weg is. Voeg de rest, behalve pinda's en grofgehakte bosui, toe en blijf omscheppen. Breng aan de kook, draai laag en laat 5 minuten zachtjes stoven. Schep in een voorverwarmde schaal en bestrooi met pinda's en bosui. Schep door elkaar. NotitiesLekker met rijst of deegwaren. |
Home > Recepten