Home > Recepten

Kippensoep met paddestoelen

225 kipdijen of -pootjes zonder vel en bot

2 lepels Shaoxing-rijstwijn of droge sherry

2,5 lepels lichte sojasaus

1 theelepel sesamolie

1 theelepel maïzena

25 g gedroogde Chinese paddestoelen

1,2 l kipbouillon

1 lepel fijngehakte lente-uien

1 theelepel zout

1/2 theelepel witte peper

25 g Parmaham of magere gerookte bacon in fijne reepjes

2 theelepels arachidis-olie
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Kanton)
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Snij de kip in blokjes, bewaar eventuele botten. Die de kip met 1 lepel rijstwijn, 1,5 lepel sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom en laat 20 minuten staan.

Week de paddestoelen 20 minuten in warm water. Laat uitlekken en knijp het vocht eruit. Verwijder de stelen.

Snij de hoeden in fijne reepjes.

Verwarm de bouillon. Laat de kipmarinade erin uitlekken.

Voeg paddestoelen, lente-uien, zout, peper, ham/bacon en de rest van de rijstwijn en sojasaus toe. Laat sudderen.

Verhit een wok met de olie tot de olie begint te walmen. Roerbak de kip 5 minuten op zeer hoog vuur en laat uitlekken in een vergiet.

Doe de kip bij de soep en laat 5 minuten sudderen.