Home > Recepten

Kipbouillon van Ken Hom

Voor 3,5 l.



2 kg rauwe kippenbotten

750 g kip

3,5 l koud water

3 plakken gemberwortel

6 lente-uitjes

6 ongepelde tenen knoflook

1 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Doe kip en botten in een zeer grote pan, zet onder water en breng tegen de kook.

Snij de gember in schuine plakken van 5 x 1 cm.

Verwijder het groen van de lente-uien.

Kneus de knoflook licht.

Schuim de bouillon af, zorg ervoor dat de bouillon niet gaat koken. Blijf afschuimen tot het helder is (kan 20-40 minuten duren!) en ROER NIET!

Draai het vuur op zijn laagst. Voeg gember, lente-ui, knoflook en zout toe en laat 2-4 uur trekken, schep minstens 2x het vet eraf.

Zeef de bouillon door verschillende lagen vochtig kaasdoek of een zeer fijne zeef van gaas en laat volledig afkoelen. Verwijder eventueel vet. De bouillon is nu klaar voor verder gebruik en kan eventueel worden ingevroren.