Home > Recepten

Wontonsoep 2

250 g rauwe garnalen, gepeld en grofgehakt voor de wonton

250 g varkensgehakt voor de wonton

1 theelepel zout voor de wonton

1/2 theelepel witte peper voor de wonton

1,5 lepel lichte sojasaus voor de wonton

2 lepels gehakte lente-uien voor de wonton

1 lepel Shaoxing-rijstwijn of droge sherry voor de wonton

1 theelepel suiker voor de wonton

2 theelepels sesamolie voor de wonton

1 licht geklopt eiwit voor de wonton

250 g wontonvellen

1,2 l kippenbouillon

1 lepel lichte sojasaus

1 theelepel sesamolie

gehakte lente-ui voor de garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Dimsum; Chinees (Kanton)
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Meng gehakt en garnalen, voeg zout en peper toe en meng met de handen of een houten lepel.

Voeg alle andere wonton-ingredienten toe.

Dek de kom af met keukenfolie en zet minstens 20 minuten koel weg.

Leg 1 lepel vulling op een wontonvelletje, bevochtig de randen met wat water en breng ze rond de vulling omhoog. Druk de randen tegen elkaar, zodat het er uit ziet als een gevuld zakje.

Verwarm bouillon, sojasaus en sesamolie.

Pocheer de wontons 1 minuut of tot ze boven drijven in een pan kokend water met zout. Leg ze dan meteen in de bouillon en sudder nog 2 minuten.

Doe de soep in een terrine of in kommen en garneer met de lente-uien.