Home > Recepten

Soep, heetzure

100 g mager varkensvlees in fijne reepjes

1 theelepel lichte sojasaus voor de marinade

1 theelepel Shaoxing-rijstwijn of droge sherry voor de marinade

1/2 theelepel sesamolie voor de marinade

1/2 theelepel maïzena voor de marinade

zout voor de marinade

suiker voor de marinade

25 g gedroogde Chinese paddestoelen

15 g gedroogde bosoren

2 eieren, met wat zout geklopt

2 theelepels sesamolie

250 g tofu in reepjes

1,5 lepel lichte sojasaus

1 lepel donkere sojasaus

1 theelepel witte peper

6 lepels witte Chinese rijstazijn of appelazijn

2 theelepels sesamolie

1 lepel spaanse peperolie

2 lepels gehakte koriander
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Peking, Sichuan)
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Meng het varkensvles met de ingredienten voor de marinade, zet opzij.

Week de paddestoelen 20 minuten in warm water. Laat uitlekken en knijp ze uit. Gooi de stelen weg en snij de hoedjes in fijne repen.

Meng de eieren met de sesamolie.

Breng de bouillon tegen de kook, voeg zout toe. Roer het varkensvlees erdoor en sudder 1 minuut.

Doe paddestoelen en tofu erdoor en sudder 2 minuten.

Giet geleidelijk het eimengsel erdoor en trek met een eetstokje of vork langzaam tot draden.

Neem van het vuur en roer de sojasauzen, peper en azijn erdoor. Roer goed om en voeg tenslotte de sesamolie, spaanse peperolie en koriander toe.