Home > Recepten

Maïssoep met krab

450 g maïskolven of 275 g maïs uit blik

1 eiwit

1 theelepel sesamolie

1,2 l kipbouillon

1 lepel shaoxing rijstwijn of droge sherry

1 lepel lichte sojasaus

2 theelepels gehakte gemberwortel

1 theelepel zout

1/4 theelepel witte peper

1 theelepel suiker

2 theelepels maïzena in 2 theelepels water

225 g krab

2 lepels lente-ui ter garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Kanton)
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Was de kolven en snij de korrels eraf.

Meng eiwit met sesamolie en zet apart.

Breng de bouillon tegen de kook aan en voeg de maïs toe, laat zonder deksel 15 minuten sudderen.

Voeg de wijn of sherry, sojasaus, gember, zout, peper, suiker en het maïzenamengsel toe. Breng tegen de kook, zet het vuur dan laag.

Giet al roerend het eiwitmengsel toe.

Garneer met lente-uien.