Asperge-kippensoep |
|
1,2 l kippenbouillon 225 g groene asperges 225 g kipfilet 1 eiwit 1 theelepel sesamolie 1/2 theelepel zout 2 theelepels shaoxing rijstwijn of droge sherry 2 theelepels lichte sojasaus 1 theelepel zout zwarte peper gehakte lente-uien voor de garnering |
|
BereidingBreng de bouillon tegen de kook aan.Snij de asperges in stukjes van 2,5 cm. Snij de kip in kleine stukjes en doe met eiwit, sesamolie en zout in de keukenmachine. Dek af met houshoudfolie en zet 5 minuten in de koelkast. Doe asperges, rijstwijn, sojasaus, zout en peper bij de bouillon en laat 3 minuten koken of tot de asperges gaar zijn. Haal dan van het vuur. Voeg het kipmengsel toe en roer krachtig zodat eventuele brokken uiteen vallen. Sudder dan nog 1 minuut. Garneer met lente-ui en serveer. NotitiesAsperges zijn relatief nieuw in China, maar erg populair in het zuiden. |
Home > Recepten