Home > Recepten

Asperge-kippensoep

1,2 l kippenbouillon

225 g groene asperges

225 g kipfilet

1 eiwit

1 theelepel sesamolie

1/2 theelepel zout

2 theelepels shaoxing rijstwijn of droge sherry

2 theelepels lichte sojasaus

1 theelepel zout

zwarte peper

gehakte lente-uien voor de garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Hongkong, Kanton)
  • Bron: Ken Hom

Bereiding

Breng de bouillon tegen de kook aan.

Snij de asperges in stukjes van 2,5 cm.

Snij de kip in kleine stukjes en doe met eiwit, sesamolie en zout in de keukenmachine. Dek af met houshoudfolie en zet 5 minuten in de koelkast.

Doe asperges, rijstwijn, sojasaus, zout en peper bij de bouillon en laat 3 minuten koken of tot de asperges gaar zijn. Haal dan van het vuur.

Voeg het kipmengsel toe en roer krachtig zodat eventuele brokken uiteen vallen. Sudder dan nog 1 minuut.

Garneer met lente-ui en serveer.

Notities

Asperges zijn relatief nieuw in China, maar erg populair in het zuiden.