Kofta kari 3 (Indiaas gehakt) |
|
75 g lamsgehakt 1 ui 2 spaanse pepers knoflook gemberwortel 1 theelepel kardamom zout foelie peper 50 g broodkruim olie 2 uien 2 spaanse pepers 3 tenen knoflook 1 theelepel kurkuma 1 lepel ketumbar 1 theelepel karwijzaad 1 theelepel cayennepeper zout 4 dl kokosmelk |
|
BereidingMaak 750 lamsgehakt aan met 1 ui, 2 Spaanse pepers, knoflook, gemberwortel, 1 theel. kardamom, zout, foelie, peper en 50 g even geweekt broodkruim en maak er 12 balletjes van. Bak 5 minuten in hete olie en haal eruit.Fruit op laag vuur 2 uien en voeg toe: 2 fijngemaakte Spaanse pepers, 3 fijngemaakte tenen knoflook, 1 theel. kurkuma, 1 lepel ketumbar, 1 theel. karwijzaad, 1 theel. cayennepeper en zout. Voeg geleidelijk 4 dl kokosmelk toe en laat de balletjes er een half uurtje in sudderen. |
Home > Recepten