Home > Recepten

Kofta kari 3 (Indiaas gehakt)

75 g lamsgehakt

1 ui

2 spaanse pepers

knoflook

gemberwortel

1 theelepel kardamom

zout

foelie

peper

50 g broodkruim

olie

2 uien

2 spaanse pepers

3 tenen knoflook

1 theelepel kurkuma

1 lepel ketumbar

1 theelepel karwijzaad

1 theelepel cayennepeper

zout

4 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas

Bereiding

Maak 750 lamsgehakt aan met 1 ui, 2 Spaanse pepers, knoflook, gemberwortel, 1 theel. kardamom, zout, foelie, peper en 50 g even geweekt broodkruim en maak er 12 balletjes van. Bak 5 minuten in hete olie en haal eruit.

Fruit op laag vuur 2 uien en voeg toe: 2 fijngemaakte Spaanse pepers, 3 fijngemaakte tenen knoflook, 1 theel. kurkuma, 1 lepel ketumbar, 1 theel. karwijzaad, 1 theel. cayennepeper en zout.

Voeg geleidelijk 4 dl kokosmelk toe en laat de balletjes er een half uurtje in sudderen.