Home > Recepten

Rosbief, kruidig

zout

4 zongedroogde tomaten op olie

4 plakjes runderrookvlees

8 blaadjes salie

75 g boter

4 lapjes rosbief a la minute

2 teentjes knoflook

1 dl rode wijn

165 ml vleesfond

4 prikkertjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Hak de tomaatjes heel fijn.

Leg het rookvlees met salie op het rosbief en steek met cocktailprikkers vast.

Verhit de boter in de koekenpan, leg het vlees op de rookvleeskant en bak 1 minuut, keer dan en bak nogmaals 1 minuut. Leg op een bord en houd warm met alufolie.

Pers de knoflook boven het bakvet uit. Roer de tomaatjes erdoor en fruit zachtjes ½ minuut.

Wijn en fond toevoegen en op hoog vuur in 2 minuten iets laten inkoken.

Schep op 4 warme borden een spiegel van de jus en leg het vlees erop.

Notities

Lekker met eiermie en sperziebonen