Ku lu yuk 10 |
|
1 lepel sherry zout peper ve-tsin 400 g dikke hamlappen 4 lepels maïzena 2 lepels bloem 2 eieren frituurolie 1/2 blikje bamboescheuten 1 kleine winterwortel 1 rode paprika 1/2 bakje champignons 1 grote ui 1 teentje knoflook 2 lepels wijnazijn 1 lepel sojasaus 2 lepels suiker 4 lepels tomatenketchup 1 appel |
|
BereidingRoer een marinade van sherry, zout, peper en ve-tsin. Snij het vlees in dobbeltjes en marineer een uur.Klop een papje van 2 lepels maïzena, de bloem en de eieren. Laat het vlees uitlekken en schep door het beslag. Frituur ze beetje bij beetje. Maak de groenten schoon, laat de bamboescheuten uitlekken. Snij paprika en winterwortels in reepjes, champignons en bamboescheuten in plakjes en snipper ui en knoflook. Roerbak het in wat olie 2 minuten in de wok. Roer in een steelpan de azijn, sojasaus, suiker, maïzena, ketchup en 1½ dl water glad, breng aan de kook en laat binden. Snij de appel in partjes. Verwarm vlees en appel in de saus en verdeel over de geroerbakken groente. |
Home > Recepten