Home > Recepten

Ku lu yuk 11

300 g hamlappen

1 lepel chinese sojasaus

1.5 lepel sherry

75 g maïzena

2 theelepels bouillonpoeder

¾ dl azijn

1.5 lepel tomatenpuree

zout

1 uitje

1/4 winterwortel

1/4 rode spaanse peper

1 gele paprika

1 rode paprika

1 lente-uitje

1 teen knoflook

1 schijf gember

olie

1 lepel aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij het vlees in plakken van 1 cm en dan in blokjes van 2 x 2 cm.

Meng 1 lepel water met sojasaus, ½ lepel sherry, 1 theel. suiker, peper en maïzena. Marineer het vlees ½ uur.

Breng 1 dl water met bouillonpoeder, azijn, tomatenpuree en de rest van de suiker aan de kook en laat al roerend de suiker oplossen. Op smaak brengen met peper en zout.

Snij het ui in vieren en haal de partjes uit elkaar. Snij de schil van de wortel er aan 3 kanten dik af zodat je een driehoek krijgt en snij in dunne plakken. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in driehoekjes. Doe hetzelfde met de paprika. Snij de lente-ui in stukjes van 1 cm. Halveer de knoflook, snij de gember zeer klein.

Verhit de olie om te frituren tot 175° of tot er witte damp afslaat. Verhit in de wok 2 lepels olie. Roerbak de gember en knoflook in de wok en haal eruit. Roerbak ui, wortel, paprika en Spaanse peper 2 minuten, doe de zoetzure saus en 1 lepel sherry erbij en breng aan de kook. Kook de groente in ca.3 minuten beetgaar.

Meng het aardappelmeel met 1 lepel water tot een papje en bind de saus ermee. Op smaak brengen met sojasaus en zout. Schep de lente-ui erdoor.

Wentel het uitgelekte vlees door de maïzena en frituur ca.2 minuten. Laat op keukenpapier uitlekken. Doe het vlees in een warme schaal en verdeel de saus erover.