Ku lu yuk 15 met zoetzure sojasaus |
|
frituurolie 100 g bloem maïzena 1 ei zout 1.5 dl kipbouillon 500 g hamlappen in blokjes 4 lepels suiker 2 lepels sojasaus 4 lepels rode wijnazijn 1 kleine winterwortel 1 rood pepertje 1 lepel olie 1 teen knoflook 1 dl kippenbouillon |
|
BereidingVerhit de olie tot 175°.Maak een beslag van bloem, 2 lepels maïzena, ei, zout en in gedeelten toegevoegde kipbouillon. Schep het vlees erdoor en frituur ze met 5-6 tegelijk. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in een oven van 150°. Roer voor het sausje de suiker, 1 lepel maïzena, sojasaus en azijn glad. Snij de wortel in juliennereepjes, snipper het pepertje. Fruit knoflook in de olie, bak wortel en pepertje even mee, voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Bind het met het zoetzure sausje, schenk over de vleesblokjes en serveer meteen. NotitiesLekker met mihoen en broccoli |
Home > Recepten