Home > Recepten

Spareribs (Lekkers van de grill)

6 lepels honing

3 dl tomatenketchup

1 lepel paprikapoeder

1 theelepel kerrie

enkele druppels tabasco

1 theelepel peper

oregano

tijm

rozemarijn

2 lepels azijn

sap van 1 citroen

8 teentjes knoflook

zout

2 glazen witte wijn

2 kg spareribs
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de bijenhoning met de tomatenketchup en roer er aansluitend het paprikapoeder, het kerriepoeder, de tabasco, peper, oregano, tijm, rozemarijn, azijn en het citroensap door.

Plet de tenen knoflook en voeg ze er met het zout aan toe.

Roer tot slot de wijn door de kruidige saus.

Bestrooi de krabbetjes met wat zout en peper en braad ze op het rooster aan.

Blijf ze tijdens het grillen regelmatig met de saus bestrijken, zodat uiteindelijk een mooie korst ontstaat.