Loso hangoe meti (geroosterde hamlappen) |
|
1 lepel suiker 2 theelepels zout 4 lepels ketjap asin 1 lepel water 1 teen knoflook 1 stuk gember peper nootmuskaat 1 kg hamlappen 2 lepels olie In plaats ham hamlappen kunnen er ook krabbetjes worden gebruikt. |
|
BereidingMaak een marinade van suiker, zout, ketjap, water, knoflook, gember, zout en nootmuskaat. Marineer het vlees minstens 2 uur, liefst langer.Verwarm de oven voor op 220°. Vul een braadslee met water en schuif in de oven. Doe 2 lepels olie over het vlees en leg het vlees op het rooster, rooster aan beide kanten en bedruip af en toe. Het garen duurt ca.3 kwartier. Van het vocht in de braadslee kan jus worden gemaakt: doe in een pannetje, doe er water en een gesneden uitje bij, breng op smaak met zout. Het vlees kan voor het roosteren ook worden ingevroren tot verder gebruik. NotitiesChinezen snijden het vlees voor opdienen in dunne repen. |
Home > Recepten