Home > Recepten

Biefreepjes, Maleis

400 g biefreepjes

1 dl garderoom

2 theelepels paprikapoeder

zout

1 groene paprika

2 tenen knoflook

2 cm gemberwortel

1 theelepel chilipoeder

2 lepels olie

1 blikje babymaïskolfjes

6 bosuitjes met groen

250 g broccoliroosjes

rode peper in reepjes

bosui in reepjes

2 dl bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Maleis
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marineer 400 gr biefreepjes 3 uur in een mengsel van 1 dl garderoom, 2 theelepels paprikapoeder en zout.

Bak 1 groene in repen gesneden paprika, 2 tenen knoflook uit de pers, een stukje (2 cm) geraspte verse gemberwortel en 1 theelepel chilipoeder in 2 eetlepels olie.

Doe er de biefreepjes met de marinade, 1 blikje uitgelekte baby-maïskolfjes, 6 met het groen in stukjes gesneden bosuitjes en 250 gr broccoliroosjes bij en roerbak op hoog vuur 3 minuten.

Stoof het gerecht 4 minuten met 2 dl bouillon.

Garneer met rode peper- en bosuireepjes.

Notities

Lekker met rijst