Home > Recepten

Ham van Marius

5.5 kg ham met been

1/2 l bruin bier

1/2 l droge cider

1.5 dl witte wijnazijn

225 g stroop

225 g bruine basterdsuiker

10 peperkorrels

12 jeneverbessen

2 laurierblaadjes

2 uien

2 wortels

2 stengels bleekselderij

200 g paneermeel/bruine suiker mengsel

zwarte peper voor afwerken

kruidnagels voor afwerken
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Laat de ham een nacht in water weken en uitlekken.

Zet alles behalve het paneer-suikermengsel, de peper voor afwerken en de kruidnagels voor afwerken in een grote pan met water tot de ham net onder staat en laat 3½ uur zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 200°.

Haal het vel van de ham en snij het vet in een schaakbordpatroon. Bekleed met het paneermengsel en steek er kruidnagels in. Braad 1½ uur.