Ham van Marius |
|
5.5 kg ham met been 1/2 l bruin bier 1/2 l droge cider 1.5 dl witte wijnazijn 225 g stroop 225 g bruine basterdsuiker 10 peperkorrels 12 jeneverbessen 2 laurierblaadjes 2 uien 2 wortels 2 stengels bleekselderij 200 g paneermeel/bruine suiker mengsel zwarte peper voor afwerken kruidnagels voor afwerken |
|
BereidingLaat de ham een nacht in water weken en uitlekken.Zet alles behalve het paneer-suikermengsel, de peper voor afwerken en de kruidnagels voor afwerken in een grote pan met water tot de ham net onder staat en laat 3½ uur zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200°. Haal het vel van de ham en snij het vet in een schaakbordpatroon. Bekleed met het paneermengsel en steek er kruidnagels in. Braad 1½ uur. |
Home > Recepten