Home > Recepten

Masman (rundvlees met pinda's in kokosmelk)

500 g runderlappen

200 ml kokosmelk

2 lepels milde currypaste Masman

100 g pinda's ongebrand zonder vlies

3 lepels thaise vissaus

2 lepels suiker of Thaise suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes van 2 cm.

Verhit in een braadpan 5 eetlepels van het bovenste deel van de kokosmelk tot de olie eruit komt (het bovenste deel van de melk is dik).

Roer de currypasta erdoor.

Voeg het vlees toe en bak dat ± 5 minuten.

Voeg dan de pinda's en de rest van de kokosmelk toe.

Breng dit aan de kook.

Roer er dan de vissaus en de suiker door.

Laat dit met het deksel erop 1/2 uur zachtjes stoven.

Neem de deksel van de pan en laat het nog 30 minuten zachtjes koken.