Meatloaf met champignonsaus uit de magnetron |
|
20 g boter 1 teen knoflook 1 gesnipperd ui 1 gehakte stengel bleekselderij 100 g worteltjes in plakjes 50 g pijnboompitjes 500 g rundergehakt 100 g pancetta in blokjes 1 losgeklopt ei 20 g broodkruim 1 lepel worcestershiresaus zout peper 20 g boter voor de saus 250 g grotchampignons in plakjes voor de saus 50 g gesnipperde sjalotjes voor de saus 125 ml zure room voor de saus 2 lepels Japanse sojasaus voor de saus zout voor de saus peper voor de saus In plaats van pancetta kan ook rookspek worden gebruikt. |
|
BereidingZet de boter 3 minuten in een onafgedekte souffléschaal van 2 l op 650 watt. Roer knoflook, ui, bleekselderij en wortel erdoor en zet 5 minuten op 650 watt.Doe de pijnboompitten in een onafgedekte ondiepe schaal en zet 5 minuten op 650 watt, halverwege omroeren. Roer door het groentemengsel, roer de rest van de ingredienten er ook door. Doe in een aardewerken pâtévorm en zet 10 minuten op 650 watt en laat 10 minuten nagaren. Snij in dikke plakken. SAUS: Zet de boter 3 minuten onafgedekt op 650 watt. Roer champignons en sjalot erdoor en zet 3 minuten op 650 watt. Roer de zure room en sojasaus erdoor en pureer kort. Peper en zout naar smaak. Zet 4 minuten onafgedekt op 650 watt. |
Home > Recepten