Home > Recepten

Meatloaf met champignonsaus uit de magnetron

20 g boter

1 teen knoflook

1 gesnipperd ui

1 gehakte stengel bleekselderij

100 g worteltjes in plakjes

50 g pijnboompitjes

500 g rundergehakt

100 g pancetta in blokjes

1 losgeklopt ei

20 g broodkruim

1 lepel worcestershiresaus

zout

peper

20 g boter voor de saus

250 g grotchampignons in plakjes voor de saus

50 g gesnipperde sjalotjes voor de saus

125 ml zure room voor de saus

2 lepels Japanse sojasaus voor de saus

zout voor de saus

peper voor de saus



In plaats van pancetta kan ook rookspek worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Magnetron

Bereiding

Zet de boter 3 minuten in een onafgedekte souffléschaal van 2 l op 650 watt. Roer knoflook, ui, bleekselderij en wortel erdoor en zet 5 minuten op 650 watt.

Doe de pijnboompitten in een onafgedekte ondiepe schaal en zet 5 minuten op 650 watt, halverwege omroeren. Roer door het groentemengsel, roer de rest van de ingredienten er ook door. Doe in een aardewerken pâtévorm en zet 10 minuten op 650 watt en laat 10 minuten nagaren. Snij in dikke plakken.

SAUS:

Zet de boter 3 minuten onafgedekt op 650 watt. Roer champignons en sjalot erdoor en zet 3 minuten op 650 watt. Roer de zure room en sojasaus erdoor en pureer kort. Peper en zout naar smaak. Zet 4 minuten onafgedekt op 650 watt.