Home > Recepten

Aubergines met gehakt, gevuld

2 aubergines

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

1 teentje knoflook

350 g gehakt halfomhalf

2 ontvelde tomaten in kleine stukjes

1 lepel tomatenpuree

1 lepel azijn

2 lepels peterselie

zout

peper

40 g parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergines overlangs doormidden. Snijd het vruchtvlees met een grapefruitmesje uit de schillen en zorg er daarbij voor dat de schillen niet worden beschadigd.

Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en houd het apart.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul.

Voeg de apart gehouden stukjes aubergine toe en bak deze even mee.

Voeg de stukjes tomaat, de tomatenpuree, de azijn, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper aan het gehaktmengsel toe.

Roer alles goed dooreen en laat het mengsel 5 minuten zachtjes sudderen.

Vul de aubergineschillen met het mengsel en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Bak de gevulde aubergines ± 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot het gerecht door en door warm is en er een mooi bruin korstje op de gevulde aubergines is ontstaan.