Rundergehakt, Mexicaans gekruid |
|
400 g tartaar 2 lepels tacokruiden koriander 1/2 dl zure room 3 sneetjes droog witbrood of stuk stokbrood 50 g bakboter 1 dl tomato frito sweet chilisauce 2 a 4 maïskolven kruidenboter of maïsolie 1 ui 1 teen knoflook 1 blik bruine bonen 1 liter 1 blik boterbonen 1/2 liter 3 vleestomaten verse basilicum |
|
BereidingVermeng de tartaar met de tacokruiden, 1 eetlepel versgeknipte korianderblaadjes, de zure room en het verkruimelde brood en draai hiervan stuitergrote gehaktballetjes.Verhit in een braadpan de boter en braad hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de Tomato Frito en een scheutje water toe, sluit de pan en stoof de gehaktballetjes op laag vuur 20 minuten. Breng de jus tot slot op smaak met wat chilisaus. Kook de maïskolven 15 minuten en serveer ze met kruidenboter. Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit ze in wat kruidenboter of maïsolie. Snijd de tomaten in stukken en smoor ze even mee. Voeg de uitgelekte bonen toe en warm alles goed door. Snijd tot slot verse basilicumblaadjes, ± 10 stukjes, in repen en meng die erdoor. |
Home > Recepten