Home > Recepten

Tortilla's, Mexicaans

150 g tarwemeel voor de tortilla's

100 g bloem voor de tortilla's

1 theelepel zout voor de tortilla's

50 g ossewit voor de tortilla's

1,5 dl water voor de tortilla's

maïsolie voor de tortilla's

olijfolie

400 g tartaar

1 ui

2 vleestomaten

1 rode paprika

1 teentje knoflook

1 theelepel djinten

1 lepel cacao

100 g amandelen

cayennepeper

2 lepels zure room

geraspte jonge kaas
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Rundvleesgerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng voor de tortilla's het tarwemeel en de bloem, kneed dit met het zout en het geraspte ossewit tot een kruimelig deeg, meng dit met het water en kneed tot het niet meer plakt.

Rol het deeg in balletjes van 50 gr zo dun mogelijk uit tot een ronde lap van ± 24 cm doorsnee en bak deze in een (zware) vlakke koekepan (ingevet met maïsolie) aan beide kanten 30 seconden.

Roerbak voor de vulling in wat olijfolie de tartaar, de gesnipperde ui, de in blokjes gesneden tomaten, de gesnipperde paprika, de gesnipperde knoflook, de komijn, de cacao, de gehakte amandelen en een snuf cayennepeper met elkaar.

Bak de tortilla's vlak voor het serveren in een droge koekepan kort aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren, bestrijk ze met de zure room, en verdeel er het gebakken mengsel over en bestrooi ze rijkelijk met geraspte jonge kaas.

Notities

Serveer de tortilla's met (witte) rijst, rode nierbonen (2 1/2-literpotten of -blikken, verwarmd) en gesneden ijsbergsla.