Home > Recepten

Moo tord grathiam prik thai (varkensvlees/knoflook

1 kg mager varkensvlees

10 a 12 tenen knoflook

2 sjalotjes

1.5 theelepel peper

2 a 3 lepels vissaus

2 lepels wijnazijn

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel donkere sojasaus

1 lepel gele kerriepasta of chilisaus

1 komkommer

5 a 6 lepels zonnebloemolie



Kan ook met biefstuk van de lende of mager lamsvlees. Hoe dunner het vlees wordt gesneden, hoe meer gekruid het wordt in de marinade en hoe sneller het gaar is.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Snijd het vlees in dunne plakken van 4 cm lang en 2 cm breed. Leg in een grote kom.

Snipper knoflook en sjalot en doe in een vijzel of mixer. Voeg peper, vissaus, azijn, sojasauzen en kerriepasta of chilisaus toe. Draai tot een geurige pasta.

Schep de pasta door het vlees, bedek de kom met folie en zet 1 uur in de koelkast.

Was vlak voor het roerbakken de (gekoelde) komkommer) en schil eventueel, snijd vervolgens in flinterdunne schijfjes. Leg in een cirkel op een schoten.

Laat het vlees uitlekken in een zeef, bewaar de marinade.

Verhit een wok, laat vervolgens de olie langs de wand erin lopen en verwarm de olie tot die begint te roken. Roerbak het vlees dan in 3-4 porties aan alle kanten mooi bruin en gaar (ca.3 minuten per portie).

Als al het vlees gebakken is, doe dan terug in de pan, doe de marinade erbij en verwarm al omscheppend nog 1-2 minuten. Schep dan in het midden van de komkommerschijfjes en serveer meteen.