Moo Waan (geglaceerd varkensvlees) |
|
450 g doorregen varkensvlees 2 teentjes knoflook 50 ml olie 25 ml lichte sojasaus 25 ml vissaus 100 g palmsuiker |
|
BereidingSnijd het varkensvlees in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.Verwarm de olie in een wadjan, doe de knoflook erbij en roer 2 minuten. Doe dan het varkensvlees erbij en laat het, onder voortdurend roeren 5 minuten koken tot het goudbruin is geworden. Doe de sojasaus, de vissaus en de suiker erbij en roer goed door tot alles is vermengd. Doe er dan 75 ml (1/3 kopje) water bij en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat het doorkoken tot de saus stroperig wordt. Verwijder dan het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op een schaal. NotitiesDit gerecht kan deel uitmaken van een gehele maaltijd, maar smaakt ook uitstekend als een hapje bij een glas ijskoud Thais bier. |
Home > Recepten