Neil Perry's roodgekookt buikspek met Chin.paddest |
|
1.5 kg buikspek 50 g gedroogde Chines epaddestoelen 3 cm gember 1.25 l water 6 dl Shaoxing rijstwijn of droge sherry 1.5 dl lichte sojasaus 1.5 dl donkere sherry 150 g Chinese kandijsuiker of gewone suiker 4 steranijs 3 kaneelstokjes 3 gedroogde rode spaanse pepertjes 6 geplette teentjes knoflook 6 bosuitjes 3 theelepels zout Gebruik buikspek zonder bot en met zwoerd. |
|
BereidingSnij de ongeschilde gember in 6 dunne plakken. Doe met water en rijstwijn/sherry in een grote pan, breng zachtjes aan de kook en doe het buikspek erbij. Laat zachtjes 45 minuten koken en schuim regelmatig af.Doe de sojasauzen, suiker, steranijs, kaneel, pepertjes, knoflook, bosuitjes en zout erbij. Laat met de deksel erop 1½ -2 uur zachtjes koken tot het vlees goed gaar is. Week inmiddels de paddestoelen 20 minuten in heet water. Giet ze af en druk het vocht eruit. Verwijder de harde stelen en laat de hoeden heel. Doe ze bij het spek en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Neem het spek eruit en laat die afkoelen. Snij in dunne plakken en leg op een voorverwarmde schaal, serveer met de paddestoelen en schep er wat vocht over. Meteen serveren. NotitiesNeil Perry is een Australische fusionkok. |
Home > Recepten